Hoe ga je aan de slag met crypto currency? Een korte gids

In dit artikel vertel ik je in het kort een paar belangrijke tips over hoe je aan de slag kunt met cryptocurrency.

De achtergrond in een notendop

Cryptocurrency is een soort digitale valuta die encryptietechnieken gebruikt om de generatie van eenheden te reguleren en de overdracht van geld te verifiëren. Het ontstond in 2008, niet lang nadat bitcoin als open source software werd uitgebracht door Satoshi Nakamoto.

Cryptocurrency is een betalingssysteem dat gebaseerd is op wiskundige algoritmen in plaats van vertrouwen in banken of overheidsinstanties. Transacties worden vastgelegd in een openbaar grootboek, blockchain genaamd, dat transparantie biedt voor alle transacties zonder dat een centrale autoriteit nodig is voor toezichtdoeleinden.

De twee soorten cryptovaluta: fiatgeld en cryptogeld:

Beide hebben hun voor- en nadelen, maar het is belangrijk om beide te begrijpen voordat je een beslissing neemt waarin te investeren.

Fiatgeld is geld dat een regering tot wettig betaalmiddel heeft verklaard, maar dat niet wordt gedekt door een fysieke grondstof zoals goud of zilver. Cryptocurrencies worden gecreëerd door middel van een proces dat mining wordt genoemd, waarbij gebruikers wiskundige problemen oplossen om eenheden van de valuta vrij te maken.

Cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, waarbij hun waarde in 2017 explosief is gestegen. Vanaf januari 2018 bedroeg de totale waarde van alle cryptocurrencies in omloop meer dan € 800 miljard. Hoewel dit nog steeds een relatief klein bedrag is in vergelijking met het wereldwijde bbp en andere investeringsvehikels, groeit de cryptocurrency-markt snel en biedt deze een interessante kans voor beleggers, of het nu gaat om Bitcoins, Ethereum of Ripple.

Als je erover denkt om te beginnen met cryptocurrency, zijn hier een aantal belangrijke tips om in gedachten te houden:

Doe je onderzoek

Net als bij elke investering is het belangrijk om onderzoek te doen voordat je er halsoverkop induikt. Leer zo veel mogelijk over de verschillende cryptocurrencies en hun kenmerken. Begrijp hoe de blockchain werkt, en wat elke cryptocurrency uniek maakt.

Begin klein

Investeer niet meer dan je bereid bent te verliezen. Cryptocurrencies zijn nog relatief nieuw, en hun waarde kan extreem volatiel zijn. Begin met een klein bedrag dat je zich kunt veroorloven te verliezen, en verhoog je investering naarmate je meer vertrouwd raakt met de markt.

Heb realistische verwachtingen

Cryptocurrencies zijn geen get-rich-quick scheme; erin investeren vereist geduld en langetermijndenken. De waarde van een cryptocurrency kan stijgen of dramatisch dalen in een korte periode, dus verwacht niet om ‘s nachts miljonair te worden.

Gebruik een gerenommeerde beurs

Wanneer je cryptocurrencies koopt of verkoopt, zorg er dan voor dat je een gerenommeerde exchange gebruikt die wordt ondersteund door sterke beveiligingsmaatregelen. Er zijn verschillende gevallen geweest van diefstal en fraude met cryptocurrency exchanges, dus het is belangrijk om je huiswerk te doen voordat je er een kiest.

Bewaar je munten veilig

Als je eenmaal hebt geïnvesteerd in een cryptocurrency, zorg er dan voor dat je maatregelen neemt om je investering te beschermen. Dit omvat het creëren van een sterk wachtwoord en het back-uppen van uw wallet-bestand, en het vrijhouden van uw computer van malware en virussen.

Pas op voor oplichting

Er zijn veel oplichtingspraktijken gericht op beleggers in cryptocurrency. Kijk uit voor regelingen die onrealistische rendementen beloven of vragen naar persoonlijke informatie zoals uw burgerservicenummer.

Blijf op de hoogte

De cryptocurrency markt is constant in beweging, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en trends. Abonneer je op nieuwsbrieven, volg gerenommeerde blogs en sociale media-accounts, en woon brancheconferenties bij om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Cryptocurrencies zijn nog steeds een relatief nieuwe investering, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je begint.

Door deze tips op te volgen, ben je goed op weg om een succesvolle cryptocurrency belegger te worden.

Veel financieel succes toegewenst!

Gerelateerde berichten