De spannende toekomst van de smartphone

Smartphones hebben in korte tijd een lange weg afgelegd. Nog maar een paar jaar geleden was het idee van een computer in je zak niet meer dan science fiction. Maar nu zijn smartphones een essentieel onderdeel van ons leven. We gebruiken ze om te communiceren, onszelf te vermaken en werk gedaan te krijgen.

Dus wat is de toekomst van de smartphone, nu er zelfs zaken als Neuralink voorbij komen? Hier zijn een aantal voorspellingen voor de nabije toekomst van de smartphone!

De toekomst ligt in augmented reality

De smartphone: love it or hate it, het valt niet te ontkennen dat hij een vaste waarde in ons leven is geworden. Maar wat heeft de toekomst in petto voor dit alomtegenwoordige stuk technologie? Sommigen geloven dat het volgende grote ding voor smartphones augmented reality (AR) zal zijn.

AR is een technologie die door de computer gegenereerde beelden over de echte wereld legt, en ze heeft een groot aantal mogelijke toepassingen. Zo zou AR gebruikt kunnen worden om real-time informatie over onze omgeving te geven, door ons aanwijzingen of relevante informatie over oriëntatiepunten te geven terwijl we er langs lopen. AR zou ook gebruikt kunnen worden om onze spelervaringen te verbeteren, of zelfs om ons te helpen bij taken als boodschappen doen en koken.

Tot nu toe is AR vooral gebruikt voor amusement en spelletjes, maar de gebruiksmogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Naarmate de AR technologie zich verder ontwikkelt, is het waarschijnlijk dat we in de komende jaren steeds meer smartphones met AR mogelijkheden zullen zien.

Smartphones zullen nog meer onze persoonlijke assistenten worden

We weten allemaal dat smartphones elk jaar geavanceerder worden. Maar wat heeft de toekomst in petto voor deze verbazingwekkende toestellen? Veel deskundigen geloven dat smartphones in de komende jaren nog meer op persoonlijke assistenten zullen gaan lijken.

Met behulp van kunstmatige intelligentie zullen ze ons op maat gesneden informatie en aanbevelingen kunnen geven, gebaseerd op onze individuele voorkeuren en behoeften. Ze zullen ook complexere taken aankunnen, zoals het boeken van afspraken en het regelen van reizen. Kortom, onze smartphones zullen de komende jaren een stuk slimmer worden. En dat is iets waar we ons allemaal op kunnen verheugen.

Draadloos opladen zal de standaard worden

We hebben het allemaal al meegemaakt: klauteren naar een oplader als de batterij van onze telefoon op zijn laatste reepje is. Maar wat als onze telefoons draadloos konden opladen? Die toekomst is misschien niet zo ver weg als we denken. In feite begint draadloos opladen al standaard te worden in veel nieuwe smartphones.

De technologie werkt met inductief opladen, dat een elektromagnetisch veld gebruikt om energie tussen twee spoelen over te brengen. Dit proces is zeer efficiënt en kan zelfs door obstakels als kleding en koffers heen werken. Bovendien is het veel gemakkelijker voor de batterijen van onze telefoons, wat betekent dat ze langer meegaan tussen oplaadbeurten. Dus als je telefoon bijna leeg is, geen paniek – een draadloze oplader is misschien net om de hoek.

Opvouwbaar zal veel populairder worden

De smartphone industrie zit een beetje in een sleur. Elk jaar zien we een nieuwe lichting telefoons verschijnen die iets groter, iets sneller, en iets duurder zijn dan de vorige. Maar er is één gebied waarop smartphonefabrikanten innovatief zijn geweest: het ontwerp van telefoons. De laatste jaren hebben we de opkomst gezien van bezel-loze telefoons, telefoons met inkepingen, en zelfs telefoons met pop-up camera’s.

Maar het volgende grote ding in telefoonontwerp zullen opvouwbare smartphones zijn. Deze telefoons zullen als een portemonnee doormidden gevouwen kunnen worden, waardoor ze compacter en draagbaarder zijn dan ooit tevoren. En omdat ze gemaakt zullen zijn met de allernieuwste flexibele OLED schermen, zullen ze een ongekend groot schermoppervlak kunnen bieden. Met andere woorden, opvouwbare smartphones zullen de perfecte mengeling zijn van vorm en functie, en het is slechts een kwestie van tijd voor ze de nieuwe standaard voor de industrie worden.

Conclusie

Dus, wat heeft de toekomst voor smartphones in petto? We kunnen er op dit moment alleen maar naar gissen, maar het is waarschijnlijk dat we nog meer AI integraties en steeds grotere verwerkingskracht zullen zien. Met het huidige 5G netwerk zien we al radicale veranderingen in de manier waarop onze telefoons samenwerken met de wereld om ons heen.

Wat er ook gebeurt, één ding is zeker – smartphones gaan zullen niet snel uit ons leven verdwijnen en steeds meer naadloos in onze dagelijkse activiteiten worden geïntegreerd. Hoe denk jij dat ze in de loop van de tijd zullen evolueren?

Bedankt voor het lezen!

Gerelateerde berichten