Verlaat je huis zonder angst met een alarmsysteem

Woon je op een afgelegen locatie of wordt er bovengemiddeld vaak ingebroken bij jou in de buurt? Dan kan dit je angstig maken als het ‘s avonds laat en donker is. Een alarmsysteem in je woning laten installeren kan dan helpen om ‘s avonds weer met een veilig gevoel op de bank te zitten. In dit artikel vertellen we hoe een alarmsysteem werkt en welke voordelen het biedt.

Preventie en reactieve werking

Een alarmsysteem, ook wel een alarminstallatie genoemd, heeft zowel een preventieve als reactieve werking. De aanwezigheid van een alarmsysteem ontmoedigt inbrekers namelijk om binnen te dringen. Zorg er wel voor dat aan de buitenkant van je woning goed te zien is dat deze beveiligd wordt door een kwalitatief alarmsysteem. Sommige inbrekers trekken zich er weinig van aan en trachten alsnog de woning te betreden. Wanneer het alarmsysteem bij een poging getriggerd wordt, zal het een alarmsignaal laten klinken of een stil alarm in werking doen laten treden.

Melding bij de alarmcentrale

Een alarmsysteem staat in directe verbinding met een traditionele of online alarmcentrale. Wanneer het alarm afgaat, onderneemt de centrale meteen actie. Je kunt bij een online alarmcentrale bijvoorbeeld instellen dat jij en enkele andere contactpersonen via telefoon of sms op de hoogte worden gesteld. Heb je het alarmsysteem ook gekoppeld aan een HD-camera? Open de app van de camera op je telefoon of een ander smart device, ontdek wat er aan de hand is en onderneem actie.

Een alarmsysteem installeren

Ook als je twee linkerhanden hebt is het installeren van een alarmsysteem zo voor elkaar. Een alarmsysteem installeren neemt namelijk maar zo’n 30 minuten in de beslag en ook boren is er niet voor nodig. Wil je zeker weten dat het goed gebeurt? Dan kun je tegen een meerprijs het systeem laten installeren door een professional.

Alarmsysteem verbinden met smart home-producten

Heb je naast een slim alarmsysteem ook andere slimme systemen en applicaties in huis? Dan is handig om deze met elkaar te verbinden. Zo kun je bijvoorbeeld verlichting van Philips Hue laten knipperen als het alarmsysteem beweging waarneemt. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat het alarmsysteem getriggerd wordt door honden of katten. Bij de meeste alarmsystemen zijn namelijk huisdiervriendelijke bewegingsmelders inbegrepen. Daarnaast is het mogelijk om een slim alarmsysteem te koppelen aan de app van Veiligebuurt.nl. Mocht het alarm bij jou thuis afgaan, dan wordt er automatisch een bericht naar de buurt-app verzonden.

Gerelateerde berichten